Hyväntekeväisyys

Järjestämme hyväntekeväisyystyönä lasten ja nuorten monikulttuurisia ja monikielisiä liikuntatapahtumia pääkaupunkiseudulla. Tavoitteena on nostaa tätä kautta esiin se, kuinka voimme toimia hyvässä yhteistyössä myös sellaisten ihmisten kanssa, joiden kieli- ja kulttuuritausta eroaa omastamme. Suosituimpia tapahtumiamme ovat olleet monikulttuuriset jalkapallotapahtumamme, jotka on järjestetty jo kolmena vuonna Vantaalla.

Painotusalueet

Painotamme tapahtumissamme seuraavia asioita:
– Syrjinnän sekä rasismin vastustaminen
– Monikulttuurisuusasioista tiedottaminen sekä niiden esille nostaminen
– Monimuotoisuuden kannattaminen ja tukeminen
– Avoimuuden lisääminen
– Vuorovaikutuksen lisääminen valtaväestön ja vähemmistöjen välillä
– Ennakkoluulojen vähentäminen puolin ja toisin
– Mukavien kokemusten ja elämysten tarjoaminen lapsille ja nuorille monikulttuurisessa ja suvaitsevassa ympäristössä sekä
– Tasa-arvoisuuden kannattaminen ja tukeminen
Jokaisen jalkapallotapahtumamme aluksi nostamme punaisen kortin rasismille muistutuksena rasismin vastaisesta työstä.

Jalkapallo

Vuonna 2016 jalkapallotapahtumamme kulkevat nimellä Jalkapallolla kohti suvaitsevaa maailmaa. Seuraavat Jalkapallolla kohti suvaitsevaa maailmaa -jalkapallotapahtumamme järjestetään:

– 1.6. Vantaan Varhiston kentällä kello 12-15
– 1.7. Vantaan Varhiston kentällä kello 12-15 sekä
– 1.8.-4.8. vuoden 2016 päättäjäiset Varhiston kentällä kello 10-18.

Vuoden 2016 kesäkauden ensimmäiset pelit pelataan kesäkuussa, välierät heinäkuussa ja vuoden 2016 päättäjäiset pidetään elokuussa Varhiston kentällä. Tapahtumiin liittyy erilaista oheistoimintaa ja tapahtuman vastuuhenkilönä toimii arabiankielen tulkkimme Mohamed Kamel, jonka tavoitat sähköpostitse osoitteesta mohamed.kamel@tulkix.fi .
Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Yritykset voivat halutessaan toimia tapahtumiemme sponsoreina, jolloin he saavat samalla yritykselleen näkyvyyttä ja mainosta hyvässä, urheilullisessa ja rasisminvastaisessa hengessä! Mohamed Kamel kertoo mielellään lisää tästä vaihtoehdosta! Toivomme, että Jalkapallolla kohti suvaitsevaa maailmaa –jalkapallotapahtumaan ilmoittautuisi mahdollisimman paljon 5-14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien jalkapallojoukkueita ympäri Suomen sekä ulkomailta. Jos joukkueesi haluaa ilmoittautua mukaan, ota yhteyttä Mohamed Kameliin, joka kertoo ilmoittautumisohjeet.

1.8.-4.8.2016 kello 10-18 järjestettävässä jalkapallotapahtumamme päättäjäistapahtumassa on oheistapahtumina esimerkiksi poniratsastusta, vohvelin paistoa, hattaroita, ilmapalloja, pomppulinnoja sekä minigolfrata. Tapahtuma päättyy 4.8.2016 kello 17-18 pidettävään palkintojenjakoon, jossa palkitaan kaikki osallistuneet joukkueet.
Näiden oheistapahtumien tuotto käytetään lyhentämättömänä Tulkix oy:n hyväntekeväisyystyöhön, jonka tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille rasismista ja syrjinnästä vapaata monikulttuurista liikuntaa sekä mukavia elämyksiä ja kokemuksia. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä sekä keskustelua puolin ja toisin ja näin vähentää osaltaan ennakkoluuloja valtaväestön sekä vähemmistöjen välillä.

Vantaan Varhiston kenttä sijaitsee osoitteessa Pallokaari 34 ja perille pääsee myös useilla paikallisliikenteen busseista. Helsingin suunnasta pääset perille busseilla 4R, 4T, 4U sekä 4J. Vantaan Vaaralan suunnasta voit tulla busseilla 8U, 8I, 8J tai 8K ja Espoosta busseilla 9K, 9L, 9N sekä 9M. Jää pois Pallokaaren pysäkillä, joka sijaitsee Varhiston kenttää vastapäätä.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin! Rikotaan yhdessä kielien ja kulttuurien mahdollisesti rakentamia aitoja ja opitaan toimimaan yhteistyössä toistemme kanssa toinen toisiamme kunnioittaen!

Muut urheilutapahtumat

Muista järjestämistämme urheilutapahtumista vastaa espanjankielen tulkkimme Roman Serrano, johon voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella roman.serrano@tulkix.fi .
Vuoden 2016 urheilutapahtumat ovat suunnitteluasteella, mutta niiden aikataulujen pitäisi valmistua tammikuun 2016 aikana. Suunnitteilla on esimerkiksi lasten temppukoulu, nuorten kiipeilytapahtuma sekä aikuisten ja lasten yhteinen metsäretki. Tapahtumat sijoittuvat pääkaupunkiseudulle.
Voit myös ehdottaa Romanille tapahtumia, joista olisit kiinnostunut tai joihin voisit tarjota mahdollisia yhteistyötahoja. Tapahtumiin osallistuminen on pääsääntöisesti maksutonta. Toivomme, että nämä tapahtumat olisivat matalan kynnyksen paikkoja, joihin olisi helppo tulla omasta kulttuuritaustasta tai kielitaidosta riippumatta!
Kaikki lapset ja nuoret ovat tervetulleita tapahtumiin, mutta niissä ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää tai rasismia! Toivomme, että voimme olla osaltamme rikkomassa kielien ja kulttuurien mahdollisesti rakentamia aitoja sekä auttamassa siltojen rakentamisessa valtaväestön ja vähemmistöjen välille. Pidetään yhdessä hauskaa ja tutustutaan toistemme kulttuureihin sekä kieliin! Tervetuloa mukaan tapahtumiimme!